Alles in één

Het ideale klimaat in elke ruimte dankzij Verventa

 

Ventileren, koelen en warmen zonder moeite dankzij het alles in één systeem Verventa

Wie tegenwoordig aan de strenge normen op vlak van isolatie wil voldoen, bouwt een huis dat in die mate geïsoleerd is dat er niets binnen, maar ook niets meer buiten gaat. Om dan toch verzekerd te zijn van een aangenaam klimaat binnen de woning is een degelijk ventilatiesysteem een absolute must have. Een andere oplossing die u best voorziet, is een manier om uw woning af te koelen. Een goede isolatie wil namelijk zeggen dat warmte maar traag verloren gaat. Ideaal in de winter, maar niet altijd even handig in de zomer. En in de koudere maanden ten slotte zal het zelfs bij een uitmuntende geïsoleerde woning nodig zijn om enkele ruimtes bij te warmen, dus ook hiervoor hebt u de juiste middelen nodig.

 

Dat lijkt misschien een hele boterham aan systemen die een plek moeten krijgen wanneer u aan het bouwen bent, maar dat is buiten Verventa gerekend. Dit ventilatiesysteem met warmteterugwinning laat u namelijk toe om uw woning te ventileren, af te koelen of bij te warmen volgens een alles in één principe. Zo hebt u een totaaloplossing die het hele jaar door gebruikt kan worden en ervoor zorgt dat uw woning of gebouw altijd de juiste temperatuur en een aangenaam klimaat heeft.De verschillende componenten van Verventa zorgen voor een perfect geheel in iedere woning.

 

Verventa is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning dat op een intelligente manier de ventilatie en warmtetoevoer of afkoeling van een ruimte voorziet.

Om dit te kunnen doen, zijn er verschillende componenten nodig die met elkaar samenwerken. Binnen het systeem vindt u een ventilatiegedeelte, een luchtbehandelingskast, een mengsysteem dat voorzien is van regelkleppen, een akoestisch dempend terugnamekanaal en luchtkanalen. Al deze componenten hebben hun eigen functie en werken in functie van de temperatuur en luchtkwaliteit van de ruimte.

 

Een groot voordeel hiervan is dat er nooit onnodig energie gebruikt wordt, wat bij andere, afzonderlijke systemen, vaak wel het geval is. Het alles in één systeem zal enkel voor verwarming of afkoeling zorgen wanneer dit ook echt gewenst is in een ruimte. Bij een klassieke verwarming is er meestal enkel de keuze om ze aan of uit te zetten zonder dat er op de achtergrond een intelligent systeem draait dat voor een maximalisatie van uw rendement zorgt. De warmteterugwinning maakt eveneens dat er geen nieuwe warmte gegenereerd moet worden wat op zijn beurt terug energiebesparend is.

De juiste temperatuur bepalen per ruimte in de woning zonder verlies van ventilatie!!!

 

Dit intelligente ventilatiesysteem met warmteterugwinning laat u toe om voor iedere ruimte afzonderlijk te bepalen wat nodig is zonder de ventilatie van de rest van de woning in het gedrang te brengen. Zo krijgt u de mogelijkheid om elke ruimte te voorzien van de exacte temperatuur die u aangenaam vindt en tegelijkertijd het hele huis van een aangenaam klimaat te verzekeren. De controle van het binnenklimaat ligt bijgevolg volledig in uw handen en dit dankzij het energiezuinig “alles in één” Verventa systeem.
Niet elke ruimte heeft evenveel extra warmte of afkoeling nodig en ideaal is te kunnen bepalen per ruimte wat er juist van warmte of afkoeling nodig is. Het verschil in noden kan bepaald worden door de functie van de ruimte, maar ook door haar ligging. Een ruimte aan de zuidelijke kant van het huis waar vaak zon op de ramen schijnt, zal dankzij natuurlijke warmtebronnen, zelden extra warmte vragen. Een ruimte aan de noordkant echter heeft dit vaak wel nodig. Slaapkamers houdt u bij voorkeur koel en eerder fris, een salon wilt u wellicht liever wat warmer zodat u op een aangename manier in de sofa kunt zitten.

DE oplossing voor dit alles:VERVENTA